Мін'юст заплатить юристам 1,9 мільйона за захист від "приватівців"

Середа, 13 липня 2016, 12:56

Міністерство юстиції України уклало угоду з міжнародною юридичною фірмою "King & Wood Mallesons LLP" про юридичні послуги на 1,9 млн доларів.

Про це повідомляється у системі "Прозорро", пишуть "Наші гроші".

Згідно з розпорядженням Кабміну, тендер провели за переговорною процедурою, бо закупівля юридичних послуг пов’язана із захистом прав та інтересів України.

Йдеться про справу за позовом "JKX Oil&Gas Plc", "Poltava Gas B.V." (Нідерланди) та СП "Полтавська газонафтова компанія", пише видання.

Реклама:

У березні Мін'юст найняв "King & Wood Mallesons" (головний офіс у Лондоні) представляти країну за 478 тис євро і зараз замовив додаткові послуги. У листопаді 2015 року Мінюст також наймав фірму "Latham & Watkins Llp" (Великобританія) в якості юридичного радника у цій справі.

Вказані компанії подали позови до держави Україна у лютому 2015 року. На стадії досудового врегулювання кожен з позовів оцінювався у 500 млн дол. Пізніше провадження об’єднали в межах арбітражу ad hoc для економії держбюджету та недопущення подвійного чи потрійного стягнення.

Претензії позивачів виникли через підвищення Верховною Радою ренти за видобування газу та нафти та заборону Кабміну закупівлі газу в усіх, окрім "Нафтогазу".

У червні минулого року Печерський райсуд Києва, виконуючи рішення надзвичайного арбітра Торгової палати Стокгольма від 14 січня 2015 р., заборонив державі стягувати з "Полтавської газонафтової компанії" ренту вище 28%.

За угодою з Мін'юстом, "King & Wood Mallesons LLP" залучить до справи адвокатське об’єднання "Юридична фірма "Лексвел і Партнери".

Які саме послуги і на яку суму надаватиме ця компанія - невідомо. Оприлюднено лише розцінки на її адвокатів, найдорожчим з яких є Андрій Колупаєв - 300 дол за годину. Також будуть долучені юристи Ігор Нагай, Іван Зєваков, Тетяна Кольга, Жанна Горяча і Назар Рудік.

На сайті "Лексвел і Партнери" останні новини про діяльність фірми датовані 2014 роком.

Юристи "King & Wood Mallesons LLP" коштуватимуть втричі дорожче від українських. Крейг Поллак отримуватиме 997 дол за годину роботи.

На нинішньому тендері британську "King & Wood Mallesons LLP" представляв її партнер Андрій Яковлєв, чий гонорар становить 857 дол за годину.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: