Набрало чинності ембарго України на російські товари

Понеділок, 11 липня 2016, 14:30

Кабінет міністрів у відповідь на продовження Російською Федерацією продовольчого ембарго продовжив дію українських контрсанкцій до кінця 2017 року.

Про це йдеться у постанові Кабінету міністрів № 417 від 6 липня 2016 року.

"Уряд продовжив до 31 грудня 2017 року дію заборони ввезення на митну територію України товарів, що походять з РФ, перелік яких затверджено постановою Кабінету міністрів від 30 грудня 2015 р. № 1147 "Про заборону ввезення на митну територію України товарів, що походять з РФ", - йдеться у документі.

Як наголошується, рішення прийняте для забезпечення національної безпеки України та у відповідь на продовження Російською Федерацією торговельних заборон та обмежень стосовно України.

Реклама:

"Прийняття постанови дозволить продовжити реалізацію заходів з економічної протидії країні, яка визнана агресором та сприятиме забезпеченню захисту національних інтересів, безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України, її економічної самостійності, а також відновленню порушених прав, свобод і законних інтересів громадян України", - зазначається у постанові.

Постанова набирає чинності з дня її опублікування.

Як відомо, 29 червня президент РФ Володимир Путін продовжив до кінця 2017 дію продовольчого ембарго відносно держав, які ввели санкції проти Росії.

Російське ембарго діє для українських товарів з 1 січня 2016 року.

У відповідь уряд України затвердив торгові контрзаходи і заборонив поставки російських продуктів харчування, а також ряду інших товарів, сумарна вартість імпорту яких відповідає вартості забороненого РФ українського експорту.

Продуктове ембарго щодо країн ЄС, США, Канади, Австралії і Норвегії було введено у серпні 2014 року у відповідь на санкції Заходу, введену через дії РФ в Україні.

Пізніше Росія ввела ембарго щодо ще п'яти країн - Албанії, Чорногорії, Ісландії, Ліхтенштейну і (з 1 січня 2016 року) України.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: