Луценко висловився за легалізацію бурштинового бізнесу

Понеділок, 11 липня 2016, 09:45

Видобуток бурштину повинен перейти під контроль держави.

Про це заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко в інтерв’ю ТСН, повідомляє DT.ua.

Річні обороти так званої "бурштинової мафії" в Україні дорівнюють потребам військового бюджету країни, а заарештована в Рівненській області організована злочинна група – всього лише третя частина структур, які займаються незаконним видобутком бурштину.

"Я скажу абсолютно відверто: це не кінець бурштинової мафії. Це лише одна третина її структур, бо не меншою структурою є ті, хто працює у Волинській, Житомирській областях і навіть ще Рівненської області", - зазначив генпрокурор.

Реклама:

Він також заявив, що видобуток бурштину повинен перейти під контроль держави.

"Ще одна дуже серйозна річ у тому, що буде після зачистки Дубровицького та інших районів Рівненської області. Хто далі прийде на бурштинові поля? Мені здається, що тут питання в органи місцевої влади, органи внутрішніх справ - не допустити оновлень схем з новими кришувальниками. Нарешті стратегічне рішення повинна прийняти Верховна Рада, має прийняти закон, згідно з яким весь цей бізнес повинен стати контрольованим державою. Потрібно легалізувати те, чим займається місцеве населення, але направити гроші не в кишені бандитів і міліції, які з ними співпрацюють, а в державну скарбницю", - заявив Луценко.

Як відомо, за підозрою в причетності до організації незаконного видобутку бурштину суд арештувавзаступника прокурора Рівненської області Андрія Боровика та ще 4-х фігурантів справи.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: