Гройсман пропонує боротися з контрабандою спільно з Вишеградською групою

Четвер, 9 червня 2016, 09:19

Володимир Гройсман висловився за обмін інформацією про обіг товарів між митними органами країн.

Про це прем’єр міністр заявив під час зустрічі з послами країн Вишеградської групи, повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.

У зустрічі взяли участь Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Генрик Літвін, Тимчасовий повірений у справах Словацької Республіки в Україні Генріх Сасай, Надзвичайний і Повноважний Посол Угорщини в Україні Ерно Кешкень та Надзвичайний і Повноважний Посол Чеської Республіки в Україні Iван Почух.

Повідомляється, що зустріч була присвячена обговоренню напрямків поглиблення співпраці країн та планів уряду щодо проведення реформ в Україні.

Реклама:

Однією з ключових реформ, над якою працює Уряд, є реформування митної служби України, зазначив Гройсман. У цьому контексті він висловився за обмін інформацією про обіг товарів між митними органами країн.

"Існують схеми сірої контрабанди, які згубні як для нас, так і для вас", - зауважив він.

Співрозмовники, серед іншого, також обговорили питання залучення інвестицій, напрямки подальшої співпраці країн та продовження політики санкцій відносно Російської Федерації.

У цьому контексті Віце-прем'єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе нагадала, що військова агресія Російської Федерації, а також введене з 1 січня продембарго нанесли Україні втрат у 25% економіки та 20% ВВП.

Повноважний Посол Угорщини в Україні Ерно Кешкень окремо висловив готовність Угорщини продовжувати допомагати у реабілітації тяжко поранених воїнів АТО.

Прем'єр-міністр подякував послам за підтримку України країнами Вишеградської групи у тому числі на міжнародній арені, та виступив за поглиблення взаємодії між державами.

"Я хотів би, щоби ми розвивали співпрацю наших країн більш інтенсивно. Глибоко вірю у те, що у нас є великий потенціал розвитку цих стосунків. Переконаний, що наші зусилля будуть мати дуже гарні результати", - зазначив Гройсман.

Як повідомлялось, 6 червня, у штаб-квартирі НАТО, відбулося підписання Ноти про приєднання Міністерства оборони України до Технічної угоди між Міністерствами оборони Польщі, Словаччини, Угорщини та Чехії стосовно співробітництва в рамках Бойової тактичної групи Європейського Союзу, сформованої країнами Вишеградської четвірки (БТГ ЄС В4).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: