Роллінс відмовляється повернути газ, незаконно відібраний у держави

Середа, 8 червня 2016, 20:56

Голова правління "Укрнафти" Марк Роллінс відмовляється повернути 2 млрд кубометрів газу, які безпідставно були передані "Укрнафті" представником державної виконавчої служби.

Про це "Економічній правді" повідомив співрозмовник в НАК "Нафтогаз України".

Співрозмовник зазначив, що в середу в офісі "Нафтогазу" відбулася зустріч, на якій були присутні представники "Нафтогазу" Андрій Коболєв, Юрій Вітренко і Ярослав Теклюк.

"Також на зустрічі були Марк Роллінс і В'ячеслав Карташов, які представляли "Укрнафту". Міноритаріїв представляв Ігор Коломойський", - сказав він.

Реклама:

За його словами, на зустрічі обговорювалося питання 2 млрд кубометрів газу, який був переданий "Укрнафті" виконавчою службою.

"Роллінс запропонував передати цей газ в заставу податковій для подальшої реалізації і погашення податкового боргу", - сказав співрозмовник.

При цьому Коболєв заявив, що ініціює засідання Наглядової ради "Укрнафти" через тиждень, на якому винесе рішення зобов'язати Роллінса відмовитися від цього газу до грудня 2017 року (поки не винесе рішення Стокгольмський арбітраж, слухання якого відбудуться в жовтні 2017 року).

"Коломойський сказав, що голосувати за таке рішення на Наглядовій раді не буде", - зазначив співрозмовник.

"За підсумками двогодинного спілкування Роллінс пішов голосно грюкнувши дверима, сказавши, що навіть в разі винесення такого рішення, він його виконувати не буде, так як це суперечить інтересам "Укрнафти", - сказало джерело в НАК.

"Також, він акцентував увагу на конфлікті інтересів Коболєва як глави "Нафтогазу" і одночасно голови Наглядової ради "Укрнафти", так як він повинен діяти в інтересах "Укрнафти" і в той же час відстоювати інтереси НАКу", - підсумував співрозмовник.

Як повідомлялося, 3 червня представник державної виконавчої служби безпідставно передав ПАТ "Укрнафта" близько 2 млрд кубометрів газу, нібито вилучивши його з підземного сховища газу, яке управляється ПАТ "Укртрансгаз".

Нагадаємо, що заборгованість ПАТ "Укрнафта" перед державним бюджетом за станом на 1 січня 2016 року становить 10,4 млрд гривень.

Борг сформувався переважно за рахунок несплати самостійно задекларованих сум рентних платежів, а також ПДВ і податку на прибуток.

При цьому дебіторська заборгованість становить 18,676 млрд гривень.

Чистий збиток "Укрнафти" за 2015 рік становить 4,9 мільярда гривень.

ПАТ "Укрнафта" - найбільша українська нафтовидобувна компанія. НАК "Нафтогаз України" належить 50% + 1 акція "Укрнафти", групі компаній "Приват" Ігоря Коломойського - близько 42% акцій.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: