Путін лякає, що РФ знайде інших покупців на газ, призначений для Польщі

Середа, 8 червня 2016, 10:14

У разі непродовження контракту на поставки газу польською державною компанією PGNiG після 2022 року "Газпром" може запропонувати ці обсяги будь-якому іншому партнеру в Європі.

Про це повідомив президент РФ Володимир Путін, пише Прайм.

"Газпром" ... вивчає можливості здійснити пропозицію, зробити оферту будь-яким іншим партнерам - і польським, і європейським - отримати сьогоднішні обсяги для Польщі на білорусько-польському кордоні після закінчення контракту, уклавши новий контракт на 10-15 років", - сказав Путін на прес-конференції за підсумками переговорів з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху.

"Це можуть бути і польські компанії, і німецькі, і австрійські, італійські, французькі, нам все одно. Хто-небудь та купить. Якщо ні, то будемо шукати інші ринки, нічого страшного. Може, ізраїльтяни куплять і будуть продавати цей газ в Польщі", - додав президент РФ.

Реклама:

Раніше, 31 травня, представник польського уряду з питань розвитку стратегічної енергетичної інфраструктури Петро Наїмський заявив, що після закінчення довгострокового контракту на поставку російського газу в Польщу - у 2022 році - країна не має наміру взаємодіяти з "Газпромом" на довгостроковій основі, а керуватиметься економічною привабливістю російського палива.

У відповідь на це заступник голови правління "Газпрому" Олександр Медведєв заявив, що "Газпром" у зв'язку з подібними заявами ніяких дій зараз робити не буде, а продовжить поставки відповідно до діючого контракту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!