Енергоефективність скоротить рахунки домогосподарств – Порошенко

Вівторок, 7 червня 2016, 18:35

Проведення реформи енергоефективності дозволить впродовж п’яти років зменшити імпорт газу на 1-1,5 мільярда кубометрів щороку та скоротити витрати держави на субсидії на 3-5 мільярда гривень щороку.

Про це Петро Порошенко повідомив на засіданні Національної Ради Реформ з питань енергоефективності, передає прес-служба президента.

За його словами, держава повинна створити ефективну інфраструктуру  енергопостачання, впровадити сучасні енергоощадні технології, зменшити частку енергоємних виробництв в структурі економіки та запровадити стимули для впровадження заходів енергоефективності.

Україна також має підприємства теплокомунерего з застарілим обладнанням та тепломережами, де втрачається до 30% тепла.

Реклама:

"Із 18,6 мільярдів кубів, які щороку йдуть на опалення та інші потреби населення, два з половиною мільярди втрачається в системі централізованого постачання по дорозі до домогосподарств. Ще мільярди – "випаровуються" в будинках крізь старі вікна, двері, стіни", - наголосив Порошенко.

При цьому президент підкреслив, що запровадження цієї реформи дасть можливість створити близько 50 тис. нових робочих місць та близько 5 млрд грн. щорічних податкових надходжень.

Президент наголосив, що ця мета може бути досягнута лише за належного фінансування, відповідно, пріоритетним має бути створення Державного фонду енергоефективності та запровадження комплексної державної програми енергомодернізації житлових та громадських будівель.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: