Банк JP Morgan дозволить співробітникам повсякденний одяг

Вівторок, 7 червня 2016, 15:02

Банк JP Morgan повідомив співробітникам, що його основним дрес-кодом стає діловий повсякденний стиль.

Про це пишуть Ведомости з посиланням на The Wall Street Journal.

"Все більше наших клієнтів вибирають діловий повсякденний стиль, - йдеться в листі JP Morgan, - і хоча не в будь-який час і не в усіх підрозділах можна буде приходити на роботу в повсякденному одязі, ми вважаємо, що як загальний принцип для банку це буде правильно".

Діловий повсякденний стиль має обмеження, попереджає JP Morgan, і, "якщо у вас зустріч з клієнтом, ви повинні бути одягнені саме для цього клієнта".

Реклама:

Якщо начальник вважає, що підлеглий одягнений неналежно, тому доведеться поїхати додому і переодягнутися. За надто неформальний вигляд співробітнику може загрожувати дисциплінарне стягнення.

Рішення про зміну дрес-коду було прийнято після поїздки гендиректора JP Morgan Джеймі Даймона по Кремнієвій долині. На зустрічах з представниками технологічних компаній він зрозумів, що дрес-код банку не відповідає духу часу.

"Це знак нашого часу, - говорить один з керуючих директорів JP Morgan, - на половині наших зустрічей клієнти без краватки".

За оцінкою OfficeTeam, зараз половина топ-менеджерів одягається менш формально, ніж п'ять років тому, а понад 30% офісних співробітників хотіли би працювати в компанії з повсякденним дрес-кодом.

Пом'якшення офісного дрес-коду відбувається не вперше. Під час буму на ринку доткомів наприкінці 90-х років банки, включаючи JP Morgan, дозволили менш формальний стиль одягу. Але після фінансової кризи 2008 року послаблення були заборонені.

JP Morgan - найбільший за активами банк США, в його штаті 237 тисяч осіб.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: