Порошенко пообіцяв розібратися з Житомирською кондитерською фабрикою

П'ятниця, 3 червня 2016, 20:27

Президент Петро Порошенко пообіцяв розібратися в ситуації довкола "Житомирської кондитерської фабрики".

Під час прес-конференції у Києві журналіст звернувся до нього зі словами: "Фабрику захопив депутат Пашинський. Фабрика 6 місяців не працює, 2 тисячі людей – без засобів (коштів – ред.) для існування… Підприємство грабують, там повний безлад".

"Я зараз прошу, щоб мені доповіли цю ситуацію. Якщо відверто, я не знаю ситуації в Житомирі. Але я точно знаю, що з обох сторін існує проблемна правова позиція", – зазначив Порошенко.

"І в даному випадку я би був би щасливий, якби ми прискорили розгляд цього питання в неупередженому ,чесному, деполітизованому судовому засіданні", – сказав він.

Реклама:

"Впевнений в тому, що прийняття судової реформи цьому буде сприяти. Але по цьому питанні я розберуся…", – пообіцяв президент.

Як відомо, увечері 30 грудня 2015 року загострився конфлікт щодо Житомирської кондитерської фабрики. За словами мера Житомира Сергія Сухомлина, на фабриці були присутні "тітушки" від обох сторін конфлікту – ЗАТ "Житомирські ласощі" і ТДВ "ЖЛ".

31 грудня голова Житомирської ОДА Сергій Машковський попросив у начальника Нацполіції України Хатії Деканоідзе сотню поліцейських для охорони приміщення Житомирської кондитерської фабрики.

Ранок 3 січня почався з пікету працівників ТДВ "ЖЛ" біля прохідної кондитерської фабрики на вулиці Щорса. Згодом працівники "ЖЛ" пройшли на територію фабрики.

4 січня охороняти порядок біля кондитерської фабрики приїхали поліцейські з Києва.

У ніч на 5 січня фабрику штурмували. Вранці 5 січня підприємство оточили правоохоронці. 

За повідомленням на сайті фабрики за 25 травня, "вже майже 6 місяців щосереди в один і той же час під будівлею Житомирської кондитерської фабрики по вул. Гамарника проходять збори трудового колективу та керівництва, який не пускають на захоплене рейдерами підприємство".

"Українська правда"Житомир.info

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: