Фінська Tikkurila продала свій завод в Україні

П'ятниця, 24 червня 2016, 12:12

Один з найбільших світових виробників лакофарбової продукції компанія Tikkurila продала свій завод в Україні і дистриб'юторський підрозділ в Білорусі за 6,8 млн євро.

Про це йдеться в офіційному повідомленні фінської компанії, передає ЛІГА.net.

Покупцем стала естонська компанія FarbaHouse. Її кінцеві бенефіціари - топ-менеджери українського підприємства: гендиректор Мауно Нурма і комерційний директор компанії Ігор Женевський.

"Велика частина суми пішла на придбання українського бізнесу", - розповів Нурма.

Реклама:

Фінська Tikkurila обзавелася виробничим активом в Україні восени 2004 року. Тоді вона придбала одне з найбільших підприємств з виробництва лакофарбової продукції в Україні - завод Фарби Колорит, розташований в селі Петропавлівська Борщагівка Київської області.

Інтерес до українського ринку представники фінської компанії тоді пояснили перспективами розвитку ринку: один українець використовував 3-5 кг фарби на рік, тоді як житель ЄС - близько 15 кг, скандинавських країн - близько 30 кг.

До кризи українське підприємство Tikkurila дійсно активно розвивалося. Але часи змінилися.

Нурма каже, що в серпні минулого року менеджмент підприємства запропонував власнику компанії продати завод.

"Ми досягли угоди на початку 2016 року. Угода завершена", - сказав він. Після завершення угоди українське ТОВ Тіккуріла перейменували в Фарби Колорит.

Чому фінський виробник відмовився від свого українського підрозділу? Генеральний директор Tikkurila Еккі Ярвінена не відповів на запит ЛІГА.net.

В офіційному прес-релізі говориться лише, що виручка українського і білоруського підрозділів у 2015 році становила 12 млн євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!