"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Розенко вважає, що на ідеї його відставки піаряться

Четвер, 23 червня 2016, 14:34

Віце-прем'єр-міністр Павло Розенко переконаний, що проект постанови про його звільнення є нічим іншим, ніж піар-акцією окремих народних депутатів.

Про це він заявив журналістам під час "Українського форуму" з енергоефективності у четвер, повідомляє "Укрінформ".

"Скоро вибори, тому народні депутати хочуть показати виборцям свою ефективність, чим вони займаються. Це просто піар-акція окремих народних депутатів і не більше того", – сказав Розенко.

"Я реагую спокійно. Я не перший рік в політиці і не зраджую своїм принципам. Я розумію, звідки ці течії. Одна з них безпосередньо пов'язана з тим, що ми наступили на гідру корупції в Міністерстві соціальної політики", – додав віце-прем'єр-міністр.

Реклама:

На думку Розенка, критика на його адресу пов’язана і з його патріотизмом.

"На жаль, проросійське лобі в Україні залишається, воно лише десь заховалося. І тому люди, такі, як я, які мають відверто проукраїнську позицію, зазнають критики", – сказав він.

Розенкові прикро, що замість реальних реформ окремі нардепи "чинять такі деструктивні речі".

"Ми це переживемо, проблеми немає. У нас демократія, і кожен депутат може реєструвати будь-які постанови, займатися власним самопіаром", – сказав він.

Розенко наголосив, що не має особистого конфлікту з ініціаторами постанови, зокрема, з колишньою очільницею Мінсоцполітики, а нині народним депутатом Людмилою Денісовою.

"Немає у нас ніяких особистих конфліктних стосунків (з Денісовою – ред.), але знову кажу, що після реєстрації цієї постанови перший, хто до мене подзвонив, – це чоловік 20 народних депутатів від "Народного фронту" з вибаченнями і з проханням не сприймати це як позицію НФ", – зауважив Розенко.

У нього також є "офіційна позиція керівництва фракції НФ, що "Народний фронт" підтримує діяльність нинішнього уряду" і його як віце-прем'єр-міністра.

Як відомо, 21 червня у Верховній Раді зареєстрували проект постанови про визнання роботи Розенка незадовільною та звільнення його з посади віце-прем'єр-міністра (№4856). Автори проекту – депутати Наталія Веселова ("Самопоміч"), Людмила Денісова ("Народний фронт") та Олександр Дроздик ("Народний фронт").

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!