Облавтодори будуть закупляти дорожні матеріали через ProZorro

Середа, 22 червня 2016, 18:14

"Укравтодор" зобов’язав облавтодори проводити закупівлі усіх матеріально-технічних ресурсів лише через електронну систему торгів ProZorro.

Про це повідомляє прес-служба "Укравтодору".

Держагентство впевнене, що завдяки використанню відкритих онлайн-майданчиків, закупівлі необхідних матеріалів та техніки проводитимуться виключно у постачальників і це допоможе значно зекономити витрати на дорожні роботи.

"Є доволі відома усім схема відмивання державних грошей – купівля товарів через посередників. Зобов’язавши державних підрядників купувати усі необхідні матеріали та техніку на ProZorro, я впевнений, що ми позбудемося корупції у такий спосіб та не будемо вдвічі або, навіть, у тричі переплачувати за дорожні матеріали", – зазначив Євгеній Барах, тимчасовий очільник Укравтодору.

Реклама:

За його словами, облавтодори не підпадають під дію нововведеного Закону "Про державні закупівлі". Однак, в умовах посилення контролю за прозорим та ефективним використанням бюджетних коштів, Укравтодором було прийнято це рішення. 

До 30 червня ПАТ "ДАК "Автомобільні дороги України", що є керуючим органом облавтодорів, організує сталу роботу для впровадження системи відкритих електронних закупівель державними підрядниками.

У Укравтодорі сподіваються, що усі закупівлі матеріалів та техніки для проведення дорожніх робіт здійснюватимуться на  ProZorro вже у липні.    

Нагадаємо, 13 червня 2016 року, Укравтодор вперше розмістив дві закупівлі на ProZorro. За допомогою першого оголошення Державне агентство автомобільних доріг планує знайти організацію, яка виконуватиме контроль за станом автошляхів та якістю виконання на них дорожніх робіт.

Другий конкурсний відбір стосується пошуку виконавців науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт для дорожньої галузі.

З 1 серпня 2016 року всі Служби автодоріг (регіональні підрозділи Укравтодору, які є замовниками дорожніх робіт в областях) також перейдуть на систему електронних закупівель.  

Нагадаємо, Кабінет міністрів затвердив виділення 3,9 мільярда гривень на ремонт доріг.

Раніше повідомлялося, що Укравтодор очікує, що з державного бюджету буде виділено додатково 1,5 мільярда гривень на покращення стану автомобільних доріг, і відповідна постанова буде ухвалена Урядом протягом двох тижнів.

Нагадаємо, що всього на ремонт доріг в Україні в цьому році планують витратити близько 19,4 мільярда гривень.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: