Насіров не провів жодних реформ - Марушевська

Середа, 22 червня 2016, 15:14

За роки керівництва голови ДФС Романа Насірова не проведено жодних реформ, а сам Насіров лише прикриває колишніх чиновників Януковича та корупційні потоки.

Про це у своїй відповіді на критику глави Державної фіскальної служби Романа Насірова заявила керівник Одеської митниці Юлія Марушевська.

"Ви проводите ту ж політику "каламутної води", що і ваші "яскраві" попередники, уособленням цього зв’язку є Хомутиннік. Такі як він отримують користь від цієї каламуті, натомість від неї потерпають чесні громадяни та бізнес. Саме таку вашу "мутну" роботу "прикрашають" одіозні персонажі на кшталт Романенка", - пише Юлія Марушевська на своїй сторінці у Facebook.

За її словами, слова Насірова про те, що його розчарувала робота Одеської митниці є смішними і водночас — це хороший індикатор роботи відомства.

Реклама:

"Одеська митниця постійно отримує позитивні відгуки від бізнесу. Раджу вам запитати у представників великих компаній, Американської торговельної палати, Європейської Бізнес Асоціації, чи покращилася ситуація на Одеській митниці. Очевидно, що вас не цікавить думка нормального бізнесу. Вам прикро, що "общак", який стільки років розподілявся з Одеської митниці в центр, більше тут не збирається", - заявила Марушевська.

За її словами, сума за складеними протоколами про порушення митних правил зросла в 2,5 рази при зниженні частки оглядів, ініційованих "в ручному режимі", з 4,5% до 1,4%.

Середній час оформлення міжнародного транзиту зменшився більш ніж в 3 рази і становить всього 10 хвилин. Рекордні 88% товарів оформляються за ціною інвойсу. Тривалість оформлення товарів з 37 країн з низьким рівнем ризику і надійних великих компаній зменшилася на 70-80%.

"Втім, боротьба всіма можливими методами проти нас продовжується. Ви відправили до нас парашутиста-корупціонера Моргуна. І лише тоді, коли громадськість запротестувала проти призначення людини Романенка, а прем’єр-міністр дав відповідне доручення, Ви його перевели назад на Київську митницю", - зауважила Марушевська.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!