"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Китайці відмовилися відроджувати бренд Saab

Вівторок, 21 червня 2016, 15:55

Майбутні автомобілі консорціуму National Electric Vehicle (NEVS) - шведської компанії з китайськими інвесторам, якій належить марка Saab - будуть випускатися під новим брендом.

Про це повідомляє прес-служба NEVS, пише РБК.

Отже, китайці відмовилися відроджувати Saab.

Як відомо, National Electric Vehicle придбала активи збанкрутілого Saab.

Реклама:

При цьому всі права на бренд і логотип належать іншим компаніям. NEVS отримала можливість випускати автомобілі Saab без використання логотипу з грифоном, але втратила її після процедури банкрутства в 2014 році.

Раніше представники компанії виступили з заявою, що вирішили зосередитися на створенні електромобілів і розвитку нових технологій.

Першою моделлю стане перелицьована версія Saab 9-3 з електромотором. Виробництво машини почнеться в 2017 році, а першим ринком, де почнуться продажі, стане Китай.

Перший повністю новий автомобіль NEVS з'явиться в 2018 році.

Компанія вже озвучила намір створити чотири нові моделі (три SUV і спортивний фастбек), побудовані на платформі Phoenix, яку Saab розробляв до свого банкрутства.

"Грунтуючись на наших доробках, ми продовжимо фокусуватися на якості, майстерності і орієнтованості на людей, але ми додамо нові аспекти нашого бізнесу завдяки партнерству і спільним проектам. Ми залишимо марку Saab і будемо рухатися вперед з новим обличчям", - сказав президент NEVS Маттіас Бергман.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: