Порошенко спростив державну реєстрацію ліків

Четвер, 16 червня 2016, 18:05

Президент Петро Порошенко підписав закон щодо спрощення державної реєстрації лікарських засобів.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби президента.

Під час зустрічі з представниками громадськості та активістами, які долучилися до розробки змін до закону "Про лікарські засоби" глава держави наголосив, що з набуттям чинності документа держава та суспільство матимуть одразу кілька позитивних результатів.

 

"Підвищиться якість лікарських засобів. Буде створена конкуренція на внутрішньому ринку. Надходитимуть аналогічні препарати і за рахунок конкуренції людина зможе обирати собі оптимальне співвідношення ціни та якості", - сказав президент.

Реклама:

Порошенко також додав: "Ми перекриваємо ще один канал фінансування корупції в Україні, і це також очевидні переваги. І третя позиція - до нас в Україну зможуть нарешті приходити ведучі фармакологічні компанії, які з етичних міркувань відмовлялися платити хабаря. На сьогоднішній день ворота для них - для чесних і порядних - в Україні відкриті".

Крім того, зазначив глава держави, імплементація закону сприятиме підвищенню позитивного іміджу України в світі. 

"Ми з країни третього світу в частині фармакології переходимо на зрозумілу позицію для всіх наших партнерів. Це є дуже гарний і ефективний спосіб імплементації Угоди про асоціацію і виконання наших твердих обіцянок щодо її реалізації", - підкреслив Петро Порошенко.

Президент також акцентував, що ухвалення закону є лише першим кроком до запуску системного реформування всієї сфери охорони здоров'я.

"Попереду у нас ще величезна робота і я закликаю до спільних, скоординованих і узгоджених дій", - зазначив Глава держави, вітаючи і волонтерів, і всіх українців із такими необхідними і важливими змінами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: