"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В "Укртранснафті" скасували Наглядову раду

Вівторок, 14 червня 2016, 10:06

У Міністерстві юстиції було зареєстровано нову редакцію Статуту ПАТ "Укртранснафта", в якій повністю скасовані Наглядова рада і ревізійна комісія.

Про це, з посиланням на джерело в Міністерстві енергетичної і вугільної промисловості, передає OilNews.

"З сьогоднішнього дня компанією управляє Дирекція і загальні збори акціонерів, а перевірку і аудит здійснює фінансовий контролер і служба внутрішнього аудиту НАК "Нафтогаз України", - повідомив співрозмовник.

За словами виконавчого директора НАК "Нафтогаз України" Андрія Пасішника, реєстрація Статуту Укртранснафти в новій редакції - завершальний етап в реалізації реформи корпоративного управління.

Реклама:

"Наприклад, раніше, для узгодження великої угоди необхідно було скликати засідання Наглядової ради (за законодавством - 5 днів з дати отримання відповідного повідомлення про скликання), отримувати завдання на голосування членам наглядової ради, тощо", - повідомив Пасишник.

За його словами, зараз, аналогічне рішення може бути отримано протягом одного дня.

"Правління Нафтогазу приймає рішення, яке є рішенням загальних зборів акціонерів в товариствах, де НАК є одноосібним акціонером. Таким чином, буде досягнута оперативність і гнучкість в управлінні цим стратегічним підприємством", - додав він.

На сьогоднішній день до складу Дирекції входять: Гавриленко Микола Миколайович - генеральний директор; Кость Ігор Юрійович - член дирекції. Пізніше склад Дирекції буде розширено.

"Укртранснафта" є оператором нафтотранспортної системи України, 100% її акцій знаходяться в управлінні НАК "Нафтогаз України". Система магістральних нафтопроводів "Укртранснафти" діаметром від 159 до 1220 мм загальною протяжністю 4,7 тис. км проходить по території 19 областей України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: