"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

За зривом конкурсу із вибору голови "Центренерго" стоїть Кононенко - нардеп

Середа, 4 травня 2016, 17:33

За зривом конкурсу із призначення керівника держкомпанії "Центренерго" стоїть народний депутат від фракції БПП і один з найближчих соратників президента Ігор Кононенко.

Про це у своєму блозі на "Українській правді" пише народний депутат від БПП Сергій Лещенко.

"Історія останніх днів, що потрапила на радари навіть посольства США: заблокований конкурс з обрання глави компанії Центренерго, що об'єднує державні ТЕС. Коли в фінал вийшли кілька чужих Банковій фаворитів, за півтори години до початку було зірвано засідання номінаційного комітету", - пише депутат.

"Джерела стверджують, що операцію провернув Ігор Кононенко, який уникнув покарання після викриттів Абромавичуса, і продовжує залишатися "Государевим оком" Порошенка в енергетиці, роздаючи наближеним депутатам напрямки для заробітку", - зазначає Лещенко.

Реклама:

Як повідомлялося, 8 квітня суд заблокував конкурс з вибору керівника компанії "Центренерго".

Раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що конкурси на призначення керівників шести держпідприємств можуть бути зірвані.

"Мова йде про шість найбільших конкурсів. Починаючи від "Укрзалізниці" і закінчуючи "Електроважмашем", - сказав він.

За його словами, у МВС є інформація, що усі конкурси можуть бути зірвані відповідними позовами до суду. На думку міністра, це робиться для того, аби зупинити хід конкурсного відбору нового менеджменту держпідприємств "та залишити гнилі, старі схеми".

Як відомо, наразі тривають співбесіди з кандидатами у керівники на шість стратегічних державних підприємств: "Укренерго", "Центренерго", "Укрспирт", "Укрзалізниця", "Укрпошта" і "Електроважмаш".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: