"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Рада зробила крок до введення інституту бізнес-омбудсмена

Вівторок, 31 травня 2016, 15:50

Верховна рада ухвалила в першому читанні законопроект, щодо створення в Україні інституту бізнес-омбудсмена.

За законопроект №4591 "Про установу бізнес-омбудсмена" проголосувало 242 нардепи.

Як зазначено в пояснювальній записці до законопроекту, пропонується затвердити на законодавчому рівні в Україні інститут бізнес-омбудсмена як посередника, незалежної третьої особи, що сприятиме суб'єктам підприємництва в захисті їх прав на здійснення їх діяльності.

На думку суб'єкта законодавчої ініціативи, ухвалення закону підвищить ефективність боротьби з корупцією, поліпшить умови для здійснення в Україні підприємницької діяльності шляхом медіації та моніторингу установою бізнес-омбудсмена виконання органами виконавчої влади заходів щодо протидії порушенням законних прав суб'єктів господарської діяльності.

Реклама:

Як зазначено в законопроекті, інститут бізнес-омбудсмена буде, зокрема, розглядати скарги суб'єктів підприємництва, що стосуються випадків недобросовісної поведінки у сфері господарювання відповідно до критеріїв і порядків, визначених регламентом установи.

Інститут бізнес-омбудсмена також розглядатиме ініційовані бізнес-омбудсменом питання про недобросовісну поведінку у сфері господарювання, виноситиме подання бізнес-омбудсмена і звертатиметься до органів влади та місцевого самоврядування.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: