Прем'єр розповів, як хтось саботує лібералізацію ринку ліків

Середа, 25 травня 2016, 11:42

Намагання уряду добитися прийняття закону, згідно з яким ліки з низки розвинених країн зможуть постачатися в Україну без сертифікації, наштовхуються на опір.

Про це у середу під час засідання Кабміну заявив прем'єр Володимир Гройсман.

"Більше місяця ми цим питанням займаємось. На кожному етапі в тих чи інших законах з'являється то якась кома, то якесь речення, то якесь слово, яке повністю викривлює суть законопроекту. Ну врешті-решт! У цьому питанні треба поставити крапку. Сьогодні буде перевнесено ще законопроект, який повністю врегулює це питання і, слава Богу, погоджений з громадським сектором, депутатами Верховної Ради", – сказав він.

Гройсман висловив сподівання, що цей документ буде розглянутий вже наступного тижня як пріоритетний і швидко буде підписаний президентом.

Реклама:

"Щоб ліки, які виробляються в європейських країнах, Сполучених Штатах, Канаді, Японії, Австралії і які не тільки там виробляються і сертифіковані, а ще й вживаються в цих країнах – без будь-яких перешкод приїжджали в Україну і люди змогли отримати доступ до цих ліків", – нагадав він.

На думку прем'єра, "це знизить ціни за рахунок конкуренції і підвищить якість за рахунок новітніх технологій вироблення чистих і ефективних ліків".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!