В Фонді держмайна представили “приватизацію в один клік”

Понеділок, 23 травня 2016, 15:53

Фонд державного майна представив лендінгову сторінку privatization.gov.ua, на якій будуть виставлятися на приватизацію державні об’єкти у максимально простий та доступний спосіб.

Про це, під час прес-конференції у Українському кризовому медіа-центрі заявив заступник голови фонду Андрій Гайдуцький, який відповідає за питання приватизації.

За його словами, проаналізувавши світовий досвід приватизації, у Фонді дійшли висновку, що вона повинна проходити в один-два кроки.

"Раніше для того, щоб знайти об’єкт для приватизації, потрібно було зайти на веб-сайт Фонду держмайна, зробити 10-15 кліків, і тільки тоді знайти навіть неповну інформацію про об’єкт, що готується до продажу", - заявив він.

Реклама:

За словами Гайдуцького інформація про об’єкти, що виставляються на приватизацію, буде доступна у один клік. На сайті будуть усі об’єкти, які держава хоче продати, після того як буде оголошено аукціон про підготовку до продажу.

"На даний момент на сайті розміщена інформація про приблизно 30 об’єктів. Тут ви можете побачити регіон, в якому продається об’єкт, тип аукціону, з підвищенням, чи з пониженням, стартову ціну, гарантійний внесок, прийом заявок та дату і час торгів", - додав Гайдуцький.

Також на сайті буде міститися інформація про об’єкти з описом та фото. Інформація на сайті буде подаватися на трьох мовах – українською, російською та англійською.

Сайт був створений за допомогою USAID, Європейського банку реконструкції та розвитку та інших міжнародних організацій.

У даний момент сайт поки що не працює. 

 
 
 

Нагадаємо, що протягом 3 місяців 2016 року від продажу державного майна та інших надходжень, безпосередньо пов’язаних з процесом приватизації, надійшло 25,404 млн гривень.

Також, раніше повідомлялося, що у списку приватизації на 2016 рік 345 державних компаній.

Серед них 99,6% державного пакета акцій найбільшого виробника аміаку і карбаміду Одеського припортового заводу (ОПЗ, Одеська область), який планують приватизувати у липні. Фонд держмайна пропонує стартову ціну за ОПЗ 13,175 млрд грн, або 521 млн дол за поточним курсом. 

Також в планах приватизувати в жовтні 25% акцій енергогенеруючих компаній "ДТЕК Західенерго", "ДТЕК Дніпроенерго", "ДТЕК Дніпрообленерго" і "Київенерго" та 25% "Донбасенерго", "Сумиобленерго" і "Одесаобленерго" у вересні.

Також у вересні повинні бути виставлені на продаж 99,9% акцій Миколаївської теплоелектроцентралі, 70% акцій "Хмельницькобленерго" і 50,1% акцій "Тернопільобленерго".

Аукціон з продажу державного пакета акцій у розмірі 78,29% енергогенеруючої компанії "Центренерго" планується провести в кінці листопада.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!