ЗМІ: Коломойський може заблокувати приватизацію ОПЗ

Четвер, 19 травня 2016, 10:03

Компанія "Нортіма", підконтрольна фінансово-промисловій групі "Приват", намагається через суд відстояти результати приватизаційного конкурсу щодо ОПЗ від 2009 року.

Про це пише "Ліга.net".

Як зазначається, 25 травня в Київському апеляційному господарському суді відбудеться розгляд скарги компанії "Нортіма", яка намагається відстояти результати приватизаційного конкурсу щодо ОПЗ від 2009 року.

Компанія вимагає в судах укласти договір купівлі-продажу 99,6% акцій ОПЗ на підставі першої приватизації заводу, пише видання.

Реклама:

У липні минулого року Коломойський пояснював позов "Нортіми" відстоюванням своїх прав і спробою домогтися пріоритетного права купівлі ОПЗ.

"Ми хочемо зафіксувати свою позицію, що ми повинні вийти на ФДМ з пропозицією мирової угоди з цього суду. Якщо в результаті аукціону хтось дасть якусь ціну, ми хочемо, щоб наша компанія (Нортіма. - Ред.) мала право першої руки за тією ціною, яка буде переможцем в аукціоні", - говорив він.

"Якщо з якихось причин ціна буде вище, ми скажемо, що не купуємо, нехай купує хтось інший", - заявляв Коломойський.

"Якщо суд прийме сторону компанії Коломойського, нинішній конкурс буде як мінімум відкладений, а то і зовсім заблокований. Це ідеальний варіант для "Привату", якому може просто не вистачити грошей, щоб конкурувати за актив", - йдеться в статті.

Нагадаємо, 18 травня Кабінет міністрів прийняв рішення щодо умов приватизації 99,6% Одеського припортового заводу.

Як повідомлялося, Фонд держмайна розраховує в кінці липня 2016 року закрити угоду з продажу 99,6% акцій Одеського припортового заводу.

Одеський припортовий завод - другий за величиною виробник аміаку і карбаміду і третій - з випуску азотних добрив в Україні. Підприємство також здійснює перевантаження хімічної продукції, що надходить з країн СНД на експорт.

Завод є монополістом на загальнодержавному ринку спеціалізованих послуг з прийому, охолоджування і перевантаження аміаку.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!