"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Суд заарештував співвласника "КВВ груп" і акціонера Комерційного індустріального банку

Середа, 18 травня 2016, 14:35

Шевченківський районний суд Києва заарештував співвласника одного з найбільших холдингів зі збору та переробки металобрухту "КВВ груп" (Київ) і акціонера Комерційного індустріального банку Євгенія Казьміна за клопотанням Служби безпеки України.

Про це йдеться в ухвалі суду від 1 травня, передають Українські Новини.

До суду надійшло клопотання від слідчого СБУ, узгоджене прокурором Генеральної прокуратури, щодо застосування запобіжного заходу до Казьміна у вигляді утримання його під вартою.

Казьмін підозрюється у фінансуванні дій, скоєних з метою зміни меж території та державного кордону України.

Реклама:

Суть підозри зводиться до того, що під безпосереднім управлінням Казьміна здійснюється будівництво житла на території анексованого Росією Криму, частина з якого призначена для безкоштовного виділення працівникам Федеральної служби безпеки і Міністерства внутрішніх справ РФ.

Слідчий СБУ вказує на те, що підозрюваний регулярно здійснює авіаперельоти в країни ЄС та інші, володіє нерухомістю, а тому має реальні можливості ухилення від слідства шляхом виїзду за межі країни.

Згідно з визначенням, 28 квітня о 19:30 Казьмін був затриманий співробітниками СБУ.

Казьмін стверджує, що він є добропорядним громадянином України, здійснює підприємницьку діяльність відповідно до вимог закону і не може нести відповідальність за дії директорів підприємств, які вимушено працюють в Криму.

Суд вирішив задовольнити клопотання слідчого СБУ і взяти його під варту на 60 днів до 26 червня включно.

Як повідомлялося, в листопаді 2015 року співвласник одного з найбільших холдингів зі збору та переробки металобрухту "КВВ груп" Євген Казьмін заявив про намір купити Комерційний індустріальний банк.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!