"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЗМІ: У РФ знайшовся покупець на липецьку фабрику Порошенка

Вівторок, 17 травня 2016, 09:25

У Росії імовірним покупцем липецької кондитерської фабрики концерну Roshen, що належить президентові України Петру Порошенку, називають холдинг "Слов'янка".

Про це пише російська газета Комерсант.

Джерела видання повідомили, що кондитерське об'єднання "Слов'янка" веде переговори про придбання АТ "Липецька кондитерська фабрика" Рошен.

Інше джерело, близьке до сторони продавця, підтвердило, що "Слов'янка" цікавиться активом, але зазначає, що крім неї є й інші претенденти.

Реклама:

Голова ради директорів "Слов'янки" Сергій Гусєв не підтвердив і не спростував інтерес холдингу до підприємства.

"Якщо переговори і тривають – це комерційна таємниця", – сказав він, відмовившись від подальших коментарів.

В адміністрації Липецької області продаж "Рошен" обговорювати не стали.

Зв'язатися з гендиректором фабрики Олегом Козаковим не вдалося.

Видання зазначає, що за два роки з початку продажу фабрики продавець більш ніж в два рази знизив ціну на актив: зараз, за даними учасників ринку, за нього просять близько 100 млн дол.

При цьому видання наводить думку співрозмовника, не називаючи його, про те, що, "з огляду на проблеми геополітичного характеру, справедлива вартість російського майданчика "Рошен" зараз навряд чи перевищує 10-15 млн дол".

Про намір продати весь концерн Roshen Порошенко заявив в травні 2014 року, за місяць до вступу на посаду президента України.

У січні 2016 року він розповів, що його частка в Roshen була передана в незалежний "сліпий" траст. Керуючий директор інвестгрупи ICU (один з радників з продажу корпорації) Макар Пасенюк в квітні припустив, що операція з продажу липецької фабрики може бути закрита протягом найближчих декількох місяців.

"Слов'янка" - один з найбільших російських кондитерських холдингів. Випускає понад 460 найменувань продукції під брендами "Белочка", "Мишка на Севере", "Маленькое чудо" і ін. Володіє чотирма фабриками, включаючи придбані в кінці 2014 року підприємства норвезької Orkla з брендами "СладКо", "Фабрика імені Крупської", " Конфі "," Волжанка "," Пекарь". До цієї угоди оборот "Слов'янки" був близько 13 млрд руб.

Липецька кондитерська фабрика була придбана Roshen в 2001 році. На підприємстві випускається карамель, ірис і печиво, всього - близько 60 найменувань продукції.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!