В Україні з'явилася нова платіжна система

П'ятниця, 13 травня 2016, 20:32

Національний банк узгодив правила платіжної системи "Ibox Money Transfer" та видав платіжній організації цієї системи ПАТ "Агрокомбанк" свідоцтво від 12 травня 2016 року.

Про це повідомляє прес-служба регулятора.

Як наголошується, відомості про "Ibox Money Transfer" унесено до Реєстру платіжних систем, систем розрахунків, учасників цих систем та операторів послуг платіжної інфраструктури.

"Платіжна система "Ibox Money Transfer" наразі є 8-ю платіжною системою на ринку України, що створена банком-резидентом", - повідомляє НБУ.

Реклама:

"Згідно з її правилами учасниками платіжної системи можуть бути банки та небанківські фінансові установи України, що мають ліцензію на переказ коштів без відкриття рахунку, та установи-нерезиденти, які відповідно до законодавства своєї країни мають право здійснювати переказ коштів", - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, платіжна система "Ibox Money Transfer" призначена для переказів у національній валюті, доларах, євро та російських рублях.

"Внутрішньодержавні перекази у системі здійснюються від фізичних осіб на користь фізичних і юридичних осіб, а також від юридичних осіб на користь фізичних осіб. Транскордонні перекази здійснюються між фізичними особами", - зазначили у Нацбанку.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!