EIF надасть "ПроКредит Банку" кредитні гарантії на 50 мільйонів євро

П'ятниця, 13 травня 2016, 20:17

Європейський інвестиційний фонд до кінця травня остаточно прийме і формалізує рішення про надання "ПроКредит Банку" кредитних гарантій на 50 млн євро.

Про це повідомив глава правління банку Віктор Пономаренко журналістам в ході підписання 9 травня гарантійної угоди між EIF і групою ProCredit про збільшення кредитування підприємств малого та середнього бізнесу Греції на суму 20 млн євро, передає УНІАН.

"Ми обговорюємо програму на суму 50 млн євро. Вона сприятиме нашій подальшій участі у фінансуванні інвестицій малого і середнього бізнесу в такому, на жаль, поки нестабільному економічному середовищі в Україні", - сказав Пономаренко.

За його словами, відповідне рішення EIF буде формалізовано в травні, а потім буде визначена дата підписання з української сторони.

Реклама:

"Сподіваюся, що вже з червня ми зможемо працювати за програмою", - повідомив Пономаренко.

"Це дозволить нам фінансувати бізнес з меншим ризиком для нас. В Україні зараз дуже складно кредитувати - забезпечення, ризики, платоспроможність клієнтів", - додав він.

Пономаренко розповів, що після отримання кредитних гарантій ПроКредит Банк зможе більш гнучко підходити до забезпечення за кредитом і до його вартості, зокрема, ставки можуть знизитися на кілька пунктів.

"Гарантія буде поширюватися як на валютні, так і на гривневі кредити - "головне, що це повинні бути інвестиційні кредити", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!