"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Новинський і Лук'яненко відсудили у Григоришина 300 мільйонів доларів

Середа, 11 травня 2016, 18:04

На початку травня в Лондоні завершився розгляд спору між компанією Вадима Новинського і Володимира Лук'яненка і холдингом "Енергетичний остандарт" Костянтина Григоришина.

За даними "Дзеркала тижня", лондонський комерційний арбітраж 9 травня виніс рішення на користь компанії Новинського і Лук'яненко на суму понад 300 млн доларів.

Об'єктом розглядів є спір про опціон на пакет акцій ПАТ "Сумське машинобудівне науково-виробниче об'єднання ім. Фрунзе" (Сумське НВО ім.Фрунзе).

Видання звернулося за коментарем до Вадима Новинського.  "Я можу підтвердити існування згаданого вами рішення лондонського комерційного арбітражу, але розголошувати його подробиці я не вправі, оскільки це стало б порушенням пункту про конфіденційність", - заявив він

Реклама:

Основним акціонером ПАТ "Сумське НВО ім. Фрунзе" сьогодні є  Костянтин Григоришин.

За даними газети "Коммерсантъ", на початок 2012 року він разом з почесним президентом заводу Володимиром Лук'яненко контролював 87,3% акцій (через кіпрську Stremvol Holdings).

В кінці 2012 року Лук'яненко продав "Смарт-холдингу" Новинського 25% акцій в компанії Great Station Properties (через неї Лук'яненко контролював 48,9% Stremvol Holdings Limited, ще 51% акцій якої через UMS Holding володіє Григоришин).

Таким чином, Новинський став власником 10% НВО. Також "Смарт холдинг" придбав опціон на покупку ще 75% акцій Great Station Properties, який дозволив би йому збільшити частку в НВО ім. Фрунзе з 10 до 40%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: