"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Гройсман доручив розібратися з "горіховими схемами"

Середа, 11 травня 2016, 12:14

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив Мінекономіки, Мінфіну, Міністерству юстиції розробити постанову для можливості ліквідації схем "відмивання" грошей на експорті горіхів.

Про це він заявив на засіданні Кабміну, передає "Інтерфакс-Україна".

"Окреме питання - це так звана "горіхова мафія", яка сидить на потоках горіхів і зловживань з тим, щоб не дозволити вивозити на експорт українські горіхи. Зараз доручаю Мінекономіки, Міністерству фінансів, Мін'юсту на наступний Кабмін винести постанову, яка дасть можливість людям абсолютно спокійно займатися цим видом бізнесу", - сказав він.

Прем'єр підкреслив, що зараз такі схеми покриваються з боку правоохоронців, які використовують їх для власного збагачення.

Реклама:

Гройсман додав, що в ході недавньої поїздки на Львівську митницю він звільнив керівників, що покривали факти контрабанди.

"Ми будемо припиняти будь-які прояви контрабанди", - підкреслив прем'єр-міністр.

Як повідомлялося, ДФС передала до Мінфіну проект закону "Про внесення змін до Податкового кодексу (щодо оподаткування деяких операцій з продуктами рослинного походження).

ДФС пропонує зміни до Податкового кодексу щодо ліквідації "схем з горіхами". Найчастіше такі схеми застосовуються за операціями з продуктами рослинного походження - горіхи, гриби і ягоди.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: