Банк "Хрещатик" потребував підтримки, яку не отримав - голова правління

П'ятниця, 8 квітня 2016, 11:00

Неплатоспроможний банк "Хрещатик" потребував підтримки акціонерів, яку не отримав.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова правління банку Дмитро Гриджук.

Дорогі мої друзі! Шановна “хрещатицька” громадо! Звертаюсь до кожного з вас зі словами щирої вдячності за ті роки, які в...

Опубликовано Дмитро Гриджуком 7 апреля 2016 г.

"Напередодні нового тисячоліття, коли акціонером банку стала столична влада, були розроблені цікаві і складні, хоча й не завжди прибуткові спільні програми. Не буду перелічувати їх, все це є у наших річних звітах і на корпоративному сайті. Багато з цих соціально значущих проектів працює й досі. Проте для збереження міцних позицій за неймовірно складних економічних умов сьогодення ми прагнули мати достатню підтримку з боку акціонерів. На жаль, наразі так не сталося",  - написав він.

Реклама:

За його словами, за банк боролися до останнього.

Крім того, Гриджук звернувся зі словами подяки до товаришів по службі, з якими він пропрацював майже 16 років

"Банк розвивався, ставши з маленького фінансової установи системним банком першої 20-ки. Ми пережили багато криз і складних ситуацій, але завжди трималися командою, плечем до плеча. Стабільні позиції "Хрещатика" багато в чому залежали від нашої злагодженої роботи, тому - глибока подяка всім, хто був причетний до становлення рідного банку, його динамічного розквіту і процвітання, за ваш високий професіоналізм і розуміння особливої соціальної відповідальності "Хрещатика", - підсумував він.

Нагадаємо, 5 квітня НБУ визнав банк "Хрещатик"неплатоспроможним, а Фонд гарантування вкладів ввів тимчасову адміністрацію.

Як відомо, 24,9379% акцій банку належить Київській міській державній адміністрації.

Опосередкованими власниками банку є Андрій Іванов з часткою 37,44% і Микола Солдатенко з часткою 24,2% акцій.

Як повідомлялося, за даними НБУ, на 1 жовтня за розміром активів банк займав 18 місце (10,090 млрд гривень) серед 122 діючих банків.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: