На екс-віце-прем’єра Вощевського завели справу за будівельний бізнес

Вівторок, 5 квітня 2016, 13:04

Головне слідче управління Генпрокуратури робить виїмку документів по кримінальному провадженню щодо колишнього віце-прем’єр-міністра Валерія Вощевського.

Про це свідчить ухвала Печерського райсуду Києва від 22 березня, передають "Наші гроші".

За даними слідства, у 2011 році Вощевський вніс до статутного фонду ТОВ "Житлобудінвест", 11,90 млн гривень, що не задекларовані (в судовому рішенні не уточнюється що саме не було задекларовано - гроші чи статутний внесок).

У подальшому він керував компанією, використовуючи службове становище, з грубим порушенням державних будівельних норм здійснював будівництво житлових будинків, що становить небезпеку для життя та здоров’я громадян.

Реклама:

Раніше повідомлялося, про будівництво між вулицями Новоселицькою і Буславською у Печерському районі Києва. Тут "Житлобудінвест" звів дев’ятиповерхівку, замість дозволених чотирьох поверхів.

Кримінальне провадження зареєстроване 6 серпня 2015 року, коли Вощевський ще був на посаді віце-прем’єр-міністра. Разом з тим, перша судова ухвала за клопотанням слідчих ГПУ про доступ до документів з’явилася тільки 18 березня 2016 року.

Валерій Вощевський був віце-прем’єр-міністром в уряді Арсенія Яценюка з грудня 2014 року і до вересня 2015 року за квотою Радикальної партії Олега Ляшка. До цього він був народним депутатом від Радикальної партії.

У вересні 2015 року Вощевський подав у відставку, пояснюючи це рішенням Радикальної партії про вихід із коаліції.

У декларації за 2014 рік Вощевський вказав 21,09 млн гривень внесків до статутного капіталу підприємств.

У 2005-2006 і 2008-2010 роках Вощевський був головою правління ВАТ "ДАК "Автомобільні дороги України".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: