Через Тимошенко і Лазаренка в офісі Mossaсk проводили обшук

Вівторок, 5 квітня 2016, 12:22

Влада Віргінських островів у 1998 році дала ордер на обшук у приміщеннях компанії Mossack Fonseca у пошуках документів, пов’язаних з Павлом Лазаренком, Юлією Тимошенко і компанією Bassington Ltd.

Про це йдеться у ордері на обшук, котрий був серед оприлюднених панамських документів.

Ордер на обшук приміщень Mossack Fonseca був виписаний 12 червня 1998 року, сам обшук здійснено того ж дня.  

У ордері вказано, що у приміщеннях компанії Mossack Fonseca можуть зберігатися записи, файли, чеки та інші документи і кореспонденція щодо інформації про транзакції , пов’язані з Bassington Ltd, Юлією Тимошенко, Олександром Тимошенком, Петром Кириченком, Олександром Гравцем ( у документах Gravets – ред.), Павлом Лазаренком та іншими особами.

Реклама:

Цим ордером було надано дозвіл місцевим правоохоронцям на обшук із застосуванням сили за необхідності. У ході проведеного обшуку було вилучено документи щодо діяльності Bassington Ltd.

 
 

Як відомо, за даними Süddeutsche Zeitung через Bassington Ltd Лазаренко міг отримувати гроші від колишньої прем'єрки Юлії Тимошенко за сприяння газовій компанії, яку та очолювала.

Речник Тимошенко у відповіді на запит видання заперечив будь-які її зв'язки з Bassington Limited і наголосив, що вона "ніколи не пересилала нелегальних грошей Павлу Лазаренку чи пов'язаним із ним фірмам". 

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: