Price.ua: конструктор допомагає дитині швидше навчитися рахувати

Понеділок, 4 квітня 2016, 12:00

PROMOTED

Конструктор не лише розвиває творчість і логіку, а й допомагає навчитися рахувати. Шкільна вчителька Алішія Зіммерман використовує кубики конструктору Lego для того, щоб доступно пояснювати дітям основи математики, повідомляє Price.ua.

Найчастіше у дітей виникають проблеми з усним рахуванням, каже вчителька. Їм буває складно вираховувати квадратний корінь та уявити, що таке дроби. Тому на допомогу приходять улюблені іграшки — цеглинки із конструктору Lego.

Сервіс Price.ua, який проводить порівняння цін на товари, презентує технологію лего-навчання від Алішії Зіммерман. Конструктор найкраще підходить для пояснення того, що таке ціле і його частини. Всі види цеглинок Lego є половинками, четвертими та восьмими частинами інших, більших цеглинок. Одинарна цеглинка — це 1/2 подвійної, а подвійна, в свою чергу, є половинкою четверної, і так далі. Розклавши усі цеглинки перед малюком, можна навчити його додавати та віднімати дроби.

Реклама:
 

Шипи на цеглинках допомагають зрозуміти принцип зведення в квадрат. З Lego легко скласти рівносторонні кубики із 4, 9, 16 і 25 шипів, щоб пояснити дитині квадрати чисел два, три, чотири і п'ять, а також квадратні корені.

Напевно, найскладніше поняття для школяра молодших класів — середнє арифметичне. Його теж легко показати за допомогою Lego. Спорудивши башточку з 8 однакових цеглинок, можна показати дитині, що дану конструкцію можна поділити як на різні, так і на однакові частини. Якщо поділити башточку на 4 рівних шматочки, то в кожному з них виявиться однакова кількість цеглинок — по 2. Ця кількість цегли і буде середнім арифметичним. А якщо використовувати різні кольори, то можна розповісти і про поняття моди та медіани.

У навчанні за допомогою Lego є тільки один недолік — дітям складно зосередитися на тому, що говорить вчитель, коли у них перед очима кольоровий конструктор. Вони бажають відразу ж почати будувати замки. Алішія радить дозволити дітям пограти якийсь час, а після цього все ж повернутися до теми уроку.

Для батьків конструктор стане незамінним помічником в дошкільному навчанні свого малюка. Щоб конструктори для дітей купити на Price.ua, досить ввести в пошук на цьому сайті назву потрібного бренду або знайти його за допомогою фільтру в меню зліва.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!