США профінансують сектор безпеки і оборони України на 335 мільйонів

Понеділок, 4 квітня 2016, 08:52

США незабаром нададуть 335 млн доларів Україні на фінансування сектора безпеки і оборони.

Про це повідомив президент України Петро Порошенко в інтерв'ю українським телеканалам за підсумками візиту в США, передає Інтерфакс-Україна.

"Позиція перша - це 335 млн доларів, які без будь-яких умов нарешті Україна отримає у вигляді фінансування сектора оборони і безпеки. Ми дуже довго чекали цих коштів, ми вперше взяли участь у розподілі цих коштів, визначивши ті пріоритети, на які нам в першу чергу ці кошти потрібні", - повідомив він.

Президент нагадав, що зустрічався в ході візиту з президентом США Бараком Обамою і віце-президентом Джо Байденом. В ході цих зустрічей і були досягнуті певні домовленості.

Реклама:

Порошенко додав, що надані США кошти будуть спрямовані на закупівлю новітнього озброєння і устаткування, проведення необхідних тренінгів та навчань для військовослужбовців.

"Пройшла зустріч з представниками великих компаній ВПК США і досягнуті домовленості аж до спільного виробництва тих чи інших засобів на території України разом з "Укроборонпромом" (українська державна корпорація). Фактично це був прорив", - підкреслив глава держави.

Також Порошенко нагадав про чітку позицію США з приводу підписання угоди про надання кредитних гарантій Україні на суму 1 млрд доларів, що залежить від питання формування нової парламентської коаліції, обрання Верховною Радою нового уряду, а також з активізацією і продовженням реформування країни.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!