"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Volkswagen інвестує в Китай 4 мільярди євро

Четвер, 28 квітня 2016, 12:50

Автомобільний концерн Volkswagen зазнає значних збитків у зв'язку з дизельним скандалом.

Про це заявив його глава Матіас Мюллер в четвер, виступаючи в Вольфсбурзі на щорічній конференції, присвяченій презентації фінансових підсумків 2015 року, передає "Прайм".

"Концерн Volkswagen перебуває, без сумніву, в дуже складній ситуації. Ми все ще перебуваємо в процесі роботи над дизельною тематикою і повинні нести через це велике навантаження", - сказав Мюллер.

"Хороша новина полягає в тому, що концерн досить витривалий для того, щоб впоратися з фінансовими втратами", - заявив Мюллер.

Реклама:

Він також додав, що "з сьогоднішньої точки зору, у нас є хороші шанси на солідний розвиток" в 2016 році. Зокрема, концерн планує інвестувати в китайський ринок, який "залишається найважливішим ринком збуту для Volkswagen", 4 мільярди євро.

Він назвав "важливим кроком вперед до вирішення питання" досягнення угоди з владою США щодо врегулювання "дизельного скандалу", відмовившись розповісти подробиці з посиланням на судову заборону, однак додавши, що "ми усвідомлюємо відповідальність і працюємо над зміцненням довіри".

Volkswagen зазнав втрат від "дизельного скандалу": компанія звинувачувалася в США в тому, що оснащувала дизельні автомобілі програмним забезпеченням, яке занижує реальні показники викидів шкідливих речовин.

Розслідування щодо Volkswagen в даний час ведуть профільні відомства та в ряді країн Європи і Азії.

Скандал також позначився на фінансових результатах - за підсумками 2015 року збиток Volkswagen становив 1,301 мільярда євро проти прибутку в 14,794 мільярда євро роком раніше. На врегулювання питання з викидами компанія відклала 16,2 мільярда євро.

Концерн Volkswagen є найбільшим автовиробником в Європі, він об'єднує марки Volkswagen, Audi, Skoda і Seat.

У підрозділ корпорації з виробництва автомобілів класу "люкс" входять відомі бренди Lamborghini, Bentley і Bugatti. Компанія також випускає вантажний транспорт через підрозділи Volkswagen Commercial Vehicles і Scania.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: