Ілон Маск обіцяє четверте покоління Tesla - найбільш доступне

Четвер, 28 квітня 2016, 11:03

Голова компанії Tesla, яка нещодавно запустила передплату на свою нову модель Tesla Model 3 за 35 тисяч доларів, вперше заявив, що планує випуск іще дешевшого електромобіля.

Натяк прозвучав на 12-й хвилині в його бесіді з норвезьким міністром транспорту і комунікацій на конференції Future Transport Solutions, пише electrocars.

"Я дуже радий, що можу виготовляти автомобілі, які більшість людей може собі дозволити. Але автомобілі майбутнього будуть іще доступнішими", - сказав Маск.

"Model 3 розроблена таким чином, що приблизно половина людей зможуть її собі дозволити. Та потім, з четвертим поколінням, з невеликими автомобілями, ми в решті решт опинимося в ситуації, коли кожен зможе дозволити собі електромобіль", - додав він.

Реклама:

Бізнес-план Tesla завжди містив трирівневу стратегію: від спорткара Tesla Roadster, через седан преміум-класу Model S (і подібного до неї кросоверу Model X), до порівняно доступної Model 3, що знаходиться у так званому "малому преміум-класі" і буде доступна з кінця 2017 року.

Так виглядала його дорожна карта до 2015 року:

 

Model 3 вже забронювали 400 тисяч людей в усьому світі, із них 11 українців. А проте ціна автомобіля у 35 тисяч доларів лишається досить високою.

Наразі для Маска першочерговим є завдання поставки клієнтам замовленої Model 3, а також спорудження фабрики акумуляторів під назвою Gigafactory.

Тому четверте покоління - це справа неблизька. Але, як бачимо, зупинятися на нинішніх планах підприємець не збирається.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: