"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Антонов" побореться за індійський авіаринок

Четвер, 28 квітня 2016, 09:31

Індійська компанія Reliance Defence Limited і український ДП Антонов в середу, 27 квітня, підписали меморандум про партнерство з метою реалізації на ринку Індії літаків різного призначення на основі Ан-148/Ан-158.

Угоди підписано за результатами участі Укроборонпрому на виставці озброєнь і техніки DefExpo 2016 в Індії і переговорного процесу з ДП Спецтехноекспорт, пише ЛІГА.net.

Reliance Defence Limited спільно з Антоновим братимуть участь в тендері уряду Індії на постачання літаків. У разі перемоги в тендері, який намічений на літо цього року, планується створення спільного підприємства з подальшою локалізацією виробництва в Індії.

Нагадаємо, 28-31 березня на виставці озброєнь і техніки DefExpo 2016 в індійському штаті Гоа, ДП Антонов представило проект свого нового транспортного літака Ан-132, який розробили на заміну Ан-32, а також літаки Ан-148 і Ан-178.

Реклама:

За підсумками виставки Укроборонпром і індійські компанії підписали 15 меморандумів про співпрацю в оборонній сфері.

Як повідомлялося, всього українська делегація провела близько десяти переговорів з міністром оборони Індії і вищим командуванням Збройних сил Індії, а також більш ніж з 30 провідними індійськими компаніями-виробниками продукції військового і спеціального призначення, зокрема, з Reliance Defence Limited, Tata Power Company Limited , Punj Lloyd, Larsen Turbo.

З компанією Reliance Defence Limited був підписаний меморандум про спільну розробку багатоцільового військово-транспортного літака Ан для індійських військово-повітряних сил і для цивільних потреб.

Йдеться про будівництво 500 машин, загальна вартість яких становить 5,3 млрд доларів, протягом 15 років. Як повідомляло російське видання Газета.Ru, цей літак може стати заміною замороженому раніше російсько-індійському проекту Multi-role Transport Aircraft.

Також з компанією Reliance Defence Limited прийшли до домовленостей про довгострокове співробітництво щодо поставки газотурбінних установок виробництва Зоря-Машпроект, що також входить до складу концерну Укроборонпром, для їх подальшого встановлення на техніку Індійських військово-морських сил".

На даний момент Індія вже експлуатує понад сто транспортних літаків Ан-32 українського виробництва і вирішила продовжити терміни їх експлуатації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: