У Росії пропонують заочно заарештувати Григоришина

П'ятниця, 15 квітня 2016, 17:40

Басманний суд Москви 19 квітня розгляне питання про заочний арешт мільярдера Костянтина Григоришина, обвинуваченого у справі про несплату податків майже на 675 мільйонів рублів.

Про це передає ТАСС.

 "До суду надійшло клопотання слідчого про обрання щодо Григоришина запобіжного заходу у вигляді взяття під варту заочно. Судове засідання відбудеться 19 квітня", - повідомила ТАСС прес-секретар Басманного суду Москви Юнона Царьова.

Григоришину інкримінується порушення ч. 3 ст. 33, ч. 2 ст. 199 КК РФ ( "Організація ухилення від сплати податків групою осіб за попередньою змовою"). Він оголошений у міжнародний розшук.

Реклама:

Як вважає слідство, Григоришин за попередньою змовою з гендиректором ТОВ "ПІК Созіданіє" Володимиром Богатирьовим навмисне включив до податкових декларацій з податку на додану вартість та в податкові декларації з податку на прибуток за 2009-2010 роки завідомо неправдиві відомості, чим заподіяв шкоду бюджету РФ на загальну суму майже 675 млн рублів.

В даний час кримінальні справи стосовно Григоришина і Богатирьова об'єднані в єдине провадження. Богатирьову слідство інкримінує ухилення від сплати податків в особливо великому розмірі.

В рамках розслідування кримінальної справи забезпечувальний арешт накладено на чотири квартири в Москві (дві в Молочному провулку і дві по вулиці Велика Якиманка) і на будинок в Горках-2, власником яких є Григоришин.

Російський бізнесмен Григоришин, уродженець Запоріжжя, який володіє активами в Україні, є основним акціонером ПАТ "Сумське НВО імені М.В.Фрунзе", також володіє 75% акцій найбільшого в Східній Європі виробника трансформаторів "Запоріжтрансформатор" і енергетичними компаніями в Україні.

За даними Forbеs, Григоришин у 2015 році займав 75 позицію в рейтингу найбагатших бізнесменів Росії зі статком в 1,1 млрд доларів.

Як повідомлялося, глава МВС Арсен Аваков в листопаді 2015 року заявив про розслідувані справи щодо Григоришина, а через місяць уточнив, що вони не належать до підслідності МВС та стосуються фінансових порушень Сумського НВО імені Фрунзе і "Укренерго".

У свою чергу бізнесмен відкинув звинувачення в лобіюванні своїх інтересів через співробітників "Укренерго" і про порушення закону під час купівлі акцій Сумського НВО ім. Фрунзе, нагадавши, що став мажоритарієм компанії ще в 1998-1999 роках.

За інформацією ЗМІ, в грудні минулого року правоохоронні органи РФ провели ряд обшуків на підприємствах, що належать Григоришину, було описано майно.

Сумське НВО, що входить до групи "Енергетичний стандарт" Григоришина, - один з найбільших в Європі виробників газоперекачувальних агрегатів і комплектних компресорних станцій різного призначення; широкої номенклатури насосів, компресорів, центрифуг, обладнання для хімічної, газової та нафтопереробної промисловості, АЕС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: