Саакашвілі підтримав компанію Risoil в конфлікті з ГПУ

П'ятниця, 15 квітня 2016, 16:13

Голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеїл Саакашвілі пообіцяв підтримку Risoil S.A в конфлікті з Генпрокуратурою, яку звинувачують в в поставках судами вантажів на тимчасово окуповану територію АРК.

Про це Саакашвілі написав на своїй сторінці в Facebook.

"Бандити з Генеральної прокуратури заблокували роботу українсько-швейцарської компанії Risoil S.A, звинувачуючи стивідорну компанію у відправці вантажів в окупований Крим, тоді як до послуг компанії доставка не має ніякого відношення", - написав він.

Під час виступу перед колективом компанії, Саакашвілі нагадав, що 31 березня, міністр АПК Олексій Павленко відкрив термінал компанії Risoil.

Реклама:

"У складний для України час, коли капітал тікає, нові інвестиції не йдуть, інвестор вклав 70 мільйонів доларів у розвиток свого бізнесу, Чорноморського та Іллічівського порту, Одеської області та України", - заявив Саакашвілі.

Саакашвілі нагадав, що вже через кілька днів "інші представники держави вломилися в масках, забрали всі документи і фактично паралізували роботу".

"Перший конкретний виклик: як можна терпіти свавілля, коли конкуруюча фірма дає гроші комусь в прокуратурі, СБУ, податковій, наймає їх знищувати конкурента, при цьому українська держава мовчки стоїть осторонь і нервово курить", - додав Саакашвілі.

Нагадаємо, що 12 квітня 2016 року об 11:00 співробітниками Кримського Управління Генеральної прокуратури України в супроводі представників СБУ був проведений обшук в компанії Risoil S.A.

Причиною обшуку послужило те, що компанія нібито дала хабар в розмірі 10 тисяч гривень заступнику головного санітарного лікаря Державної санітарно-епідеміологічної служби, самовільно і незаконно зайняла суміжну ДП "ІМТП" землю і здійснює поставку зернових вантажів на тимчасово окуповану територію АР Крим в обхід українських пунктів пропуску.

Як наголошується, співробітники слідчої групи ГПУ провели тотальний обшук і вилучили документацію, комп'ютери, жорсткі диски і сервера без належної опису та дотримання протоколу понятих.

"Вважаю, що це замовлення. Рейдерський наїзд прокуратури має на меті заблокувати роботу нашого терміналу, щоб вантажопотік пішов в інший порт. Недоброзичливці на ринку у нас є", - заявив директор представництва Risoil S.A. в Україні Шота Ходжішвілі в інтерв'ю Центру транспортних стратегій.

Компанія Risoil S.A. відкрила першу чергу зернового терміналу ТОВ "СП Рісо Термінал" в ІМТП в кінці березня 2016 року, інвестувавши в будівництво 70 млн доларів.

До складу зернового терміналу входить склад на 30 тис. тонн одноразового зберігання зерна, оснащений автомобільним вивантаженням, що дає можливість вивантажувати близько 120 авто на добу. Пропускна здатність складу складе 700 тис. тонн зерна на рік.

Компанія Risoil S.A. заснована в 2000 році в Женеві (Швейцарія). Основними напрямками її діяльності є: забезпечення логістики масла, насипних і генеральних вантажів в портах Чорного моря; продаж і виробництво рослинних масел; торгівля зерновими та олійними культурами в контейнерах; зберігання і переробка агропромислових продуктів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: