Lufthansa планує придбати скандинавську авіакомпанію SAS

П'ятниця, 15 квітня 2016, 13:24

Німецька авіакомпанія Lufthansa веде переговори про придбання акцій двох великих європейських авіаперевізників - скандинавської SAS, а також бельгійської Brussels Airlines, 45% якої вже знаходиться у власності німецької групи.

Про це, з посиланням на Reuters повідомляє "Центр транспортних стратегій".

Купівля двох авіакомпаній посилить бюджетне крило групи - компанію Eurowings. За даними Reuters, переговори між Lufthansa і SAS ведуться з осені минулого року.

Деталі можливої угоди не розголошуються. Експерти, опитані агентством, стверджують, що Lufthansa зацікавлена в придбанні міноритарного пакета.

Реклама:

50% акцій SAS належить приватним інвесторам, а інша половина контролюється урядами трьох скандинавських країн - Швеції, Данії і Норвегії.

Щодо Brussels Airlines, джерела Reuters стверджують, що Lufthansa планує придбати 55% акцій і таким чином стати одноосібним власником авіаперевізника. За допомогою Brussels Airlines німецький флагман розраховує поліпшити маршрутну мережу в Африці.

Нагадаємо, що в групу Lufthansa входить кілька європейських авіакомпаній, в тому числі Austrian, Swiss і Eurowings. У 2015 році авіакомпанії групи перевезли близько 108 млн пасажирів. До відома, пасажиропотік SAS склав 30 млн чоловік, а Brussels Airlines - 7,5 млн осіб.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: