Валютні позичальники попросили Путіна "перестати їх вбивати"

Неділя, 10 квітня 2016, 10:43

Валютні позичальники записали відеозвернення до президента Росії Володимира Путіна напередодні прямої лінії з главою держави.

Вони вимагають негайно вирішити проблему валютної іпотеки "на державному рівні", пише "Газета.ru".

Представник Всеросійського руху валютних позичальників на відео каже, що в проблемі валютних позичальників є три сторони: це влада в особі Банку Росії, Державної думи і уряду, це банки і це громадяни Росії, які взяли валютну іпотеку.

"За результатами громадського контролю ми прийшли до висновку, що проблема валютної іпотеки повинна бути вирішена негайно. Перше - це мораторій, нас потрібно перестати вбивати, нас потрібно перестати палити. І друге - перетворення валютно-іпотечних кредитів в рублі, в безпечну рублеву зону. Переведення і громадян, і банків. І третє - провести на державному рівні дедоларизацію всіх банківських продуктів", - вимагають позичальники.

Реклама:

Вони наполягають, що вони є сумлінними платниками, суди ж стверджують зворотне. Іпотечники вимагають від банків перестати знущатися над ними, а від держави - вжити негайних заходів.

Вони покладають відповідальність за складний стан на уряд і Держдуму, які після переходу національної валюти, рубля, на плаваючий курс "не вжили жодних дій".

Раніше повідомлялося, що банки готові списувати борги іпотечникам за народження дітей в обмін на субсидії держави.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: