"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кредитори вирішили повернутися в Грецію, незважаючи на розбіжності з МВФ

Вівторок, 8 березня 2016, 10:04

Місії міжнародних кредиторів вирішили повернутися в Грецію.

Про це повідомив грецький міністр фінансів Евклід Цакалотос після засідання Єврогрупи, передає "Прайм".

"У нас була дуже хороша зустріч. Установи погодилися повернутися. МВФ також погодився повернутися, не дивлячись на деякі розбіжності", - сказав Цакалотос.

"Ми очікуємо подальшого обговорення, своєчасного завершення першого огляду (програми реформ - ред.) і проведення дискусії про заборгованість. Я впевнений, що розумні люди, коли вони сидять за столом, знайдуть розумне рішення", - додав міністр фінансів Греції.

Реклама:

Квартет кредиторів - керівники місій МВФ, ЄЦБ, Єврокомісії і Європейського механізму стабільності (ЄМС) - повинен провести оцінку грецької програми реформ, від чого залежить виділення країні кредитів.

Глави місій з 1 по 5 лютого провели переговори в Афінах, після чого було оголошено перерву на десять днів, однак вона затягнулася більш ніж на місяць.

Як заявляв Цакалотос, позиції Греції і трьох європейських інститутів дуже близькі, проте МВФ зайняв дуже жорстку позицію і змушує Грецію вжити додаткових заходів.

В уряді Греції не згодні з новим прогнозом МВФ, згідно з яким дефіцит бюджетних коштів в Греції буде в 4-5 разів більше, ніж передбачено угодою в серпні 2015 року.

Це означає, що грецька влада повинна прийняти нові, додаткові заходи економії, щоб досягти цільових показників.

У той же час грецький уряд підтверджує прихильність до угоди, підписаної 12 липня 2015 року з європейськими партнерами.

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!