"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Fitch прогнозує зниження ВВП РФ на 1,5% в 2016 році

Понеділок, 7 березня 2016, 19:02

Рейтингове агентство Fitch погіршило свій прогноз динаміки економіки Росії на 2016 рік до зниження на 1,5%.

Про це, з посиланням на доповідь агентства, передає Прайм.

Раніше Fitch погіршило прогноз по ВВП Росії в 2016 році до падіння на 1%, в той час як в грудні минулого року очікувалося зростання на 0,5%. Агентство пов'язувало це з падінням світових цін на нафту і скороченням бюджету країни.

Згідно з новою доповіддю Global Economic Outlook, ціни на нафту марки Brent складуть 35 доларів за барель в поточному році і 45 доларів за барель в 2017 році. За грудневим прогнозами, ціни на нафту Brent повинні були досягти 55 і 65 доларів відповідно.

Реклама:

Fitch прогнозує зниження темпів зростання розвинених економік до 1,7% в поточному році з 2,1% в грудні минулого року. Країни, що розвиваються, на думку агентства, в цьому році чекає зростання на рівні 4,0% в порівнянні з 4,4%, прогнозованими в грудні. Експерти пояснюють це негативними ефектами, що послідували за шоками в зовнішньому і енергетичному секторах.

Агентство переглянуло свої грудневі оцінки і для зростання економіки США, погіршивши свій прогноз до 2,1% зростання з 2,5%, прогнозованих у грудні.

В цілому, на думку Fitch, загальносвітове зростання в цьому році, як і в минулому, повинно скласти 2,5%. Такий прогноз став результатом перегляду в бік погіршення на 0,4%. Проте, агентство не очікує глобальної рецесії.

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: