"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціна на нафту Brent опустилася нижче 40 доларів

Четвер, 31 березня 2016, 09:21

Світові ціни на нафту знижуються в четвер на тлі даних Міненерго США, які зафіксували зростання запасів нафти в країні сьомий тиждень поспіль, до рекордного максимуму, що знову загострило побоювання надлишку сировини на ринку.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Згідно з даними торгів, станом на 8:15 вартість червневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent опускалася на 1,1% - до 39,61 долара за барель, травневих ф'ючерсів на нафту марки WTI - на 1,36%, до 37,8 долара за барель.

За даними Міненерго США, комерційні запаси нафти в країні за тиждень, що завершився 25 березня, збільшилися на 2,3 мільйона барелів, або на 0,4% - до 534,8 мільйона барелів.

Реклама:

Зростання виявилося менше очікувань аналітиків, що прогнозували збільшення на 3,3 мільйона барелів. Проте, індикатор сьомий тиждень поспіль оновлює історичний максимум.

Видобуток нафти в країні за тиждень, за даними міністерства, скоротився на 0,2%, або на 16 тисяч барелів на добу - до 9,022 мільйона барелів на добу. Запаси нафти на найбільшому в країні терміналі в Кушинга знизилися на 0,2 мільйона барелів - до 66 мільйонів барелів.

Запаси бензину в США скоротилися на 2,5 мільйона барелів - до 242,6 мільйона барелів. Аналітики очікували зниження на 2,179 мільйона барелів. Запаси дистилятів зменшилися на 1,1 мільйона барелів - до 161,2 мільйона барелів.

Аналітики прогнозували, що цей показник зросте на 0,029 мільйона барелів. Однак даним щодо зниження запасів нафтопродуктів в США поки не вдається підтримати нафтові котирування.

"Ціни будуть коливатися весь рік. Комерційні запаси продовжать рости до травня або червня", - прокоментував агентству Рейтер ризик-менеджер нафтового ринку компанії Mitsubishi Corp. Тоні Нунан.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!