Новинський купив 10% акцій Чорноморського суднобудівного заводу за заниженою ціною

Вівторок, 29 березня 2016, 16:09

ФДМУ продав на аукціоні за принципом зниження ціни 9,64% акцій Чорноморського суднобудівного заводу його мажоритарному власнику - компанії Smart Maritime Group Вадима Новинського, за 1,49 млн грн, що в 8,4 разу нижче за початкову вартість цього пакета (12,45 млн грн).

Про це "УНІАН" повідомила прес-служба ФДМУ.

За інформацією прес-служби, до цього Фонд держмайна виставляв даний пакет акцій заводу на аукціон більше 10 разів, але він не знаходив своїх покупців. При цьому на сьогоднішній аукціон заявки подали два учасники.

Згідно з інформацією на сайті біржі, ціна акції заводу у процесі торгів за принципом голландського аукціону знизилася до 0,03 грн з 0,25 грн за штуку, в результаті чого вартість пакета акцій становив 1,49 млн грн.

Реклама:

Як повідомлялося, Чорноморський суднобудівний завод у 2015 році скоротив чистий збиток порівняно з 2014 роком у 5,6 разу - до 47,68 млн грн з 268,17 млн грн.

Завод входить до складу суднобудівного холдингу Smart Maritime Group (SMG, Україна), який засновано в 2009 році для управління морегосподарського активами "Смарт-холдингу".

SMG об'єднує два найбільших суднобудівних підприємства України - Чорноморський суднобудівний завод і Херсонський суднобудівний завод.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: