Суд зняв арешт із заарештованих мільярдів меткомбінату Тарути

Вівторок, 29 березня 2016, 15:14

Київський апеляційний господарський суд зняв арешт з раніше заарештованих за позовом групи "Метінвест" Ріната Ахметова 5,818 млрд гривень Алчевського металургійного комбінату.

Про це йдеться в постанові суду, текст якого мають "Українські Новини".

Як зазначається, постановою господарського суду Києва від 12 лютого за позовом "Метінвесту" було накладено арешт на кошти Алчевського меткомбінату в розмірі 5 818,261 млн гривень до вирішення спору по суті.

Не погоджуючись з ухвалою, Алчевський меткомбінат звернувся до Київського апеляційного господарського суду з апеляційною скаргою, в якій просить скасувати вищевказану постанову та відмовити в задоволенні заяви про забезпечення позову шляхом накладення арешту на грошові кошти.

Реклама:

Обгрунтовуючи вимоги апеляційної скарги, апелянт зазначив, що при винесенні оскаржуваної постанови судом першої інстанції були порушені і неправильно застосовані норми матеріального та процесуального права.

Апеляційний госпсуд, дослідивши обставини справи, зазначив, що "Метінвестом" не було надано ніяких доказів, які дають підстави для задоволення клопотання про вжиття заходів забезпечення позову (арешт коштів), а припущення і посилання на потенційну можливість ухилення Алчевського меткомбінату від виконання судового рішення не є підставою для задоволення зазначеного клопотання.

З огляду на вищезазначене суд задовольнив апеляційну скаргу Алчевського меткомбінату і, таким чином, зняв арешт з 5,8 млрд гривень, що знаходяться на рахунках даного підприємства.

Як повідомлялося, раніше група "Метінвест" звернулася до господарського суду Києва стягнути з компанії "Метінвест-СМЦ", яка займається роздрібними продажами металопродукції групи "Метінвест", Алчевського металургійного комбінату (Луганська область) і Дніпровського меткомбінату ім. Дзержинського (Дніпродзержинськ, Дніпропетровська область) 23,683 млрд гривень.

Нагадаємо, 96,1% акцій підприємства належить корпорації "Індустріальний союз Донбасу".

Контрольний пакет акцій "ІСД" наразі належить пулу російських інвесторів, ще 49,9% акцій контролюють Олег Мкртчан та Сергій Тарута.

Основними акціонерами "Метінвесту" є група "СКМ" Ріната Ахметова (71,24%) і "Смарт-холдинг" Вадима Новинського (23,76%), які спільно керують компанією.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: