Нацбанк пом'якшив валютні обмеження

П'ятниця, 25 березня 2016, 17:34

Національний банк пом’якшив норми щодо проведення операцій за зовнішніми кредитами.

Про це йдеться у постанові Національного банку № 192 від 24 березня 2016 року, передає прес-служба регулятора.

Як наголошується, пом’якшення окремих норм із комплексу тимчасових антикризових заходів сприятиме докапіталізації банків, реструктуризації зовнішніх кредитів та забезпеченню прозорого застосування норми щодо заборони на дострокове погашення резидентами зовнішніх кредитів та позик.

"Дія заборони дострокового погашення зовнішніх кредитів/позик не буде стосуватися внесення змін до договору щодо періодичності сплати процентів або перенесення дати їх виплати не більше ніж на 180 днів", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Крім того, постановою доповнюється перелік виключень з цієї заборони випадком, коли відбувається дострокове погашення кредиту, позики, надані за участі іноземного експортно-кредитного агентства.

Також дозволяється використання інвестиційних рахунків нерезидентів-інвесторів для зарахування сум, що заборгував такому нерезиденту уповноважений банк за окремою валютною операцією.

"Дозвіл буде діяти, якщо одночасно дотримано такі умови: уповноважений банк є власником індивідуальної ліцензії на переказування іноземної валюти за межі України; кошти перераховуються на інвестиційний рахунок нерезидента-одержувача в межах сум та строків, дозволених індивідуальною ліцензією", - повідомляє НБУ.

Постанова набирає чинності 26 березня 2016 року і діє до 8 червня 2016 року включно.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!