Порошенко повідомив, куди підуть кошти злочинців з попередньої влади

Середа, 23 березня 2016, 19:09

Закупівля сучасної техніки і озброєння для української армії фінансуватиметься за рахунок заарештованих коштів, що належать злочинцям з попередньої влади і переховуються на території РФ.

Про це заявив президент Петро Порошенко у ході передачі військової техніки й озброєння українським військовим у Харкові, передає УНІАН.

"11 млрд гривень заплановано в цьому році для закупівлі сучасного озброєння. Значна частина з цих грошей має специфічне джерело покриття - так званий спецконфіскат, конфіскацію грошей злочинців попередньої влади, які вони вкрали і зараз (ці гроші - Ред.) перебувають під арештом", - сказав президент.

"Чому вони там будуть лежати? Чому вони не можуть працювати на український народ і українську армію? Тому ми чекаємо два важливих рішення від Верховної Ради - по заочному правосуддю злочинців, які втекли до Росії, і друге - процедурі спецконфіскації, щоб направити кошти для виробництва сучасного озброєння", - заявив Порошенко.

Реклама:

Як повідомлялося, згідно з держбюджетом на 2016 рік, фінансування оборонного сектора країни становить понад 110 мільярдів гривень.

Зокрема, бюджети Міноборони та МВС було збільшено на 21% - до 55,6 млрд гривень і 40,8 млрд гривень відповідно.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: