"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Іранська авіакомпанія Mahan Air відкрила рейс Тегеран-Київ

Понеділок, 21 березня 2016, 12:28

20 березня іранська авіакомпанія Mahan Air спільно з українською авіакомпанією UM Air відкрила регулярні рейси Тегеран-Київ.

Про це пише "Дело".

Як зазначається, першим рейсом Mahan Air з Тегерна до Києва прибуло близько 100 пасажирів. Їх доставив літак Airbas A340-300, однак, як визнають у Mahan Air, його місткість (295 пасажирів в трикласовій комплектації) надлишкова для цього маршруту.

"Надалі польоти будуть виконуватися на літаках Boeing 737 з боку UM Air і на літаках Airbus A310 з боку Mahan Air", - зазначив радник гендиректора Mahan Air Альєр Мехді.

Реклама:
 

Крім того, за словами Альєра Мехді, в майбутньому Mahan Air спільно з UM Air планує почати польоти з Тегерана до Одеси.

"Польоти в Одесу орієнтовно розпочнуться в липні цього року", - сказав Альєр Мехді.

Плани щодо термінів польотів в Одесу поки що не затверджені.

Більш того, глава UM Air Родриг Мерхеж зазначив, що пріоритетним завданням на сьогодні є відкриття нових рейсів з регіональних міст Ірану до Києва, а зовсім не з Тегерана в регіональні міста України.

За словами Родріго Мерхежа, квитки на перший рейс Тегеран-Київ продавалися по 220 доларів.

Найвища вартість при покупці в день вильоту складе 350 доларів. При цьому, згідно з сайтом Mahan Air, вартість перельоту Києва-Тегеран і назад - 96,5 млн іранських реалів або, в перерахунку, близько 300 доларів.

На даний продаж квитків доступний тільки через сайт авіакомпанії.

Надалі регулярні рейси будуть здійснюватися тричі на тиждень.

По вівторках і неділях вони будуть виконуватися компанією Mahan Air (виліт з міжнародного аеропорту іранської столиці), а по четвергах з вильотом з Києва і зворотним перельотом з Тегерана в п'ятницю - партнерської авіакомпанією UM Air.

Надалі польоти будуть виконувати на Airbus A310 два рази в тиждень в Бориспіль з міжнародного аеропорту іранської столиці імені Імама Хомейні.

Продаж квитків на даний момент доступна тільки через сайт авіакомпанії, тому що онлайн-пошукачі не показують новий рейс.

"Стиковка рейсів від двох до трьох годин. Фактично пасажири будуть вилітати з України в районі 11-12 годин дня, прилітати в Тегеран під вечір, вночі летітимуть в країни Південно-Східної Азії, під ранок вони прилітають в Пекін, Шанхай і інші міста", - пояснив керівник UM Air.

Нагадаємо, що Mahan Air - це найбільша іранська авіакомпанія з флотом з 60 літаків. У 2015 році компанія перевезла понад 5,7 млн пасажирів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: