"Азовсталь" Ахметова завершила рік зі збитком 1,8 мільярда гривень

Середа, 2 березня 2016, 15:56

Металургійний комбінат "Азовсталь", що входить в гірничо-металургійну групу "Метінвест", в 2015 році отримав 1,760 млрд гривень збитку, тоді як 2014 рік підприємство завершило з прибутком в 916 млн гривень.

Про це генеральний директор комбінату Енвер Цкітішвілі повідомив в коментарі корпоративній газеті "Іллічівець", передає УНІАН.

"Рентабельність комбінату, на жаль, не блищить показниками, ми закрили 2015 рік зі збитками 1,760 млрд гривень", - сказав Цкітішвілі.

Він також повідомив, що зараз підприємство працює в режимі скорочень і економії, при цьому держава, за його словами, абсолютно не докладає зусиль для підтримки галузі.

Реклама:

Як повідомлялося, "Азовсталь" в 2014 році отримала 915,9 млн гривень чистого прибутку, тоді як 2013 рік підприємство завершило зі збитками 2,513 млрд гривень.

Металургійний комбінат "Азовсталь" - сучасне високотехнологічне підприємство, що виробляє широкий спектр металопродукції: сляби, сортовий і фасонний прокат, рейки залізничні, рейкові скріплення, квадратну заготовку, товстий лист, продукцію з металургійних шлаків.

Виробничі потужності комбінату дозволяють виробляти на рік понад 5,5 млн тонн чавуну, більше 6,4 млн тонн сталі, в тому числі конвертерної 4,4 млн тонн, більше 4,4 млн тонн прокату.

Проектні потужності з виробництва рейкових скріплень становлять 285 тисяч тонн на рік, помольних куль - 170 тисяч тонн на рік.

"Метінвест" - міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній, яка є найбільшим в Україні і одним з найбільших в СНД виробників залізорудної сировини і сталі.

Основними акціонерами "Метінвесту" є група українського бізнесмена Ріната Ахметова СКМ (71,24%) і група "Смарт-холдинг" Вадима Новинського (23,76%).

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі новини.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: