"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

На Миколаївщині через ями вже тиждень блокують дорогу

Середа, 2 березня 2016, 12:41

У місті Новий Буг Миколаївської області, активісти сьомий день блокують бетонними плитами автошлях державного значення Н11 Миколаїв-Дніпропетровськ.

Про це повідомляє BBC.

Місцеві активісти та фермери почали блокувати автошлях 25 лютого, перекривши трасу бетонними блоками.

Щодня у пікеті беруть участь від 50 до 200 людей.

Реклама:

Як зазначили ЕП у прес-службі "Укравтодору" Миколаївської області, станом на 2 березня, пікетувальники продовжують блокувати трасу.

Вони вимагають ремонту вщент розбитого дорожнього покриття.

Особливо постраждала ділянка "Миколаїв–Кривий Ріг" довжиною 236 км, на якій лежить райцентр Новий Буг.

Спочатку пікетувальники не пропускали лише вантажівки. Згодом вантажні автомобілі перекрили проїзд легковикам. Зараз водії, знаючи про блокаду, намагаються об’їжджати цю ділянку.

"У владних кабінетах минулого року багато говорили про необхідність терміново відремонтувати автошлях. Минулої осені "косметичний ремонт" здійснили, але за зиму дорога знову зіпсувалася", - пише BBC.

Для капітального ремонту автомагістралі необхідно 1,8 мільярда гривень.

Нещодавно заступник голови Миколаївської обласної держадміністрації Микола Романчик заявляв про плани виділити 250 мільйонів. За оцінками шляховиків, цих грошей замало.

Із протестувальниками вже зустрічався губернатор Вадим Меріков та депутат парламенту Олександр Жолобецький. Але домовитись про розблокування дороги не вдалося.

Активісти вимагають надати аргументований план ремонту автошляху державного значення.

Водночас поліція відкрила кримінальне провадження за статтею про блокування транспортних комунікацій, санкція якої передбачає покарання від штрафу до обмеження волі на термін до трьох років.

Економічна правда

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: