"Мегаполіс-Україна" знову відхрещується від російської "тезки"

П'ятниця, 18 березня 2016, 11:13

Нічого спільного між російським "Мегаполісом" і "Мегаполіс-Україна" немає.

Про це в інтерв'ю "ЛігаБізнесІнформ" заявив директор "Мегаполіс-Україна" Іван Бей.

Відповідаючи на питання про зв'язок, Бей зазначив, що нічого спільного у компаній немає.

"За тією інформацією, якою я володію, закриття всіх структурних змін відбулося в 2015 році, однак почалися вони ще в 2013. Структурування відбувалося досить довго", - зазначив він.

Реклама:

Крім того, за словами Бея, на сьогоднішній день один з бенефіціарів погодився розголосити таку інформацію, інші - поки немає.

Також, директор компанії заявив, що не володіє акціями "Мегаполіс-Україна".

Крім того, Бей запевнив, що серед акціонерів "Мегаполіс-Україна" Ігоря Кесаєва немає.

Нагадаємо, раніше у своєму розслідуванні "УП" писала, що компанія ТОВ ТК "Мегаполіс-Україна", яка є монополістом на тютюновому ринку України, спростовує прямий зв’язок з російською "Мегаполіс", співвласник якої є виробником зброї для Російских Збройних Сил.

"Компанія ГК "Мегаполіс" не є учасником чи бенефіціаром "Мегаполіс-Україна". Кінцевими бенефіціарами "Мегаполіс-Україна" є чотири фізичні особи, двоє з яких є громадянами України, один - громадянин Ірландії та один - громадянин Великої Британії", - відповіли в компанії на запит "Української правди" щодо власників.

За даними державного реєстру, директором "Мегаполіс-Україна" є громадянин Росії Левон Багдасарян, а її засновниками - шість кіпрських офшорів.

Серед них - Megapolis Holdings (Overseas) Lіmіted. Її директором є росіянин Ігор Бабиченко, який з 2003 по 2006 працював заступником фінансового директора російського "Мегаполісу".

Як зазначається, у цьому ж офшорі директорами фігурують громадяни й інших країн.

Крім того, Megapolis Holdings (Overseas) Limited володіє часткою в російській роздрібній мережі магазинів "Діксі", яка займається оптовою торгівлею товарів першої необхідності. Компанія "Діксі" входить у бізнес- імперію Ігоря Кесаєва.

Співвласник російського "Мегаполіс" Сергій Кациєв відомий виробник зброї для Російських Збройних Сил. Він є власником заводу імені Дєхтярьова, що виготовляє стрілецьку зброю та ракетні установки, які сьогодні Російська Федерація використовує проти українських військових на сході України.

Як повідомлялося, 12 січня у Києві, Львові, Луцьку, Рівному, Ковелі та Тернополі була заблокована робота складів компанії "Мегаполіс-Україна" через її приналежність російській групі компаній Ігоря Кесаєва.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: